top of page

ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ


Шість років поспіль Україна 20 лютого вшановує Героїв Революції Гідності

Нагадаємо, цей день був внесений до календаря особливих дат згідно з Указом президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні".

Саме в ці дні шість років тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею.

20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану

З нагоди Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні протягом дня проходили заходи:

1.ДПТНЗ « Привільский професійний ліцей»: вечір- реквієм «Молитва лине до небес…»

2. Центральна бібліотека: відео репортаж «Герої, що стали ангелами».

Про трагічні події, що відбулися на Майдані Незалежності у 2013-2014 рр. присутнім нагадав свідок тих подій військовий капелан Назар Кучерявий та документальна література, що висвітлює історичні події тих років, яку запропонували бібліотекарі.

Емоційною кульмінацією заходу стало вшанування пам’яті людей, які загинули на Майдані хвилиною мовчання та долучились до Всеукраїнської акції «Ангели пам’яті».

«Мільйони українців віддали свої життя за власну націю і державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати!», підсумували здобувачі професійно - технічної освіти.


Недавние посты
Архив
bottom of page