top of page

Міжнародний день рідної мови


Наша мова пройшла нелегкий шлях. Однак, попри всі перешкоди, для 45 мільйонів людей вона була і є рідною, є мовою їхніх дідів, батьків і буде також мовою їхніх дітей. З 12 по 21 лютого 2018 року в ліцеї було проведено низку заходів присвячених Міжнародному дню рідної мови, який відзначається 21 лютого, а саме:

  • Конкурс (мовного плакату) на кращого читця віршів В.Сосюри;

  • Інформаційний бюлетень «Цікавинки української мови»;

  • Урочистий захід «Мова моя барвінкова, диво калинове»;

  • Відкритий урок «Творчість В.Сосюри в контексті сьогодення».

Заходи були спрямовані на популяризацію української мови та літератури, піднесення їх престижу серед молоді. 21 лютого відбувся відкритий урок присвячений 120-річчу від дня народження видатного українського поета, нашого земляка, одного з найталановитіших і найпроникливіших ліриків. Викладач Зубкова О.Є. з групою 2-АС провели цікаву науково-пошукову роботу - представили відео репортажі. Творча група учнів презентувала виставку віршів за творчістю співця революції і кохання. Володимир Сосюра залишив нам велику спадщину – понад 60 своїх книжок. Його шедевр «Любіть Україну» - заповіт, заклик нам всім серцем і своїми ділами любити Україну, зберігати і відроджувати національну культуру українського народу.

І сьогодні ми повинні повернутися обличчям класики, українських цілющих джерел, до материнської співучої мови, до нашої народної, барвистої, хвилюючої народної пісні.

Володіння скарбницею рідної мови у В.Сосюри таке, що викликає відчуття особливої божественної субстанції, яка творчо проймає все суще, що скидається на чаклунство. Бажаємо Вам жити і творити по-сосюринськи: мати громадянську мудрість і мужність, любити свою землю так, як любив її Володимир Миколайович Сосюра

Недавние посты
Архив
bottom of page